«

»

Mar 22

Rozsądne jedzenie pomaga spalać kalorie

Nie odchudzaj się na siłę

Trzeba
jeść, aby stracić
zbędne kilogramy. Jednak odchudzać się
{trzeba|należy| efektywnie. Białko przyspiesza
przemianę materii aż o 25 procent. Białko trzeba włączać do śniadania, obiadu i wieczornego posiłku.
Źródłami białka są kurze jaja, mięso, produkty z mleka.
Najlepiej podawać
łącznie białka zwierzęce oraz roślinne.
Potrzebne są też tłuszcze. Nie przybiera się na wadze od tłuszczu, lecz wówczas, gdy
pochłaniamy za dużo kalorii.
Tłuszcz można jeść w
ograniczonych ilościach – oliwa z oliwek,
olej lniany, kukurydziany, sojowy, rzepakowy są celowe w planie
żywienia. Tłuszcze zapewniają aż 30 procent energii, a
zatem należy konsumować prawie 70 gramów
tłuszczu każdego dnia. Tłuszcze dobrze
karmią oraz ograniczają glukozę we krwi. Kaszasyci, ale nie napędza kilogramów. Możnaspożyć
6-7 łyżek kaszy dziennie i na pewno nie
przybędzie nam kilogramów. Dwie porcje owoców przydadzą się w diecie, ale nie wolno jeść
winogron, bananów, śliwek – te owoce posiadają bardzo
dużo cukru. Można konsumować jabłka, truskawki,
pomarańcze, maliny, porzeczki, agrest. Owoce spożywa się po
posiłku, na deser, wtedy
najlepiej się trawią i są ogromnie dobre
dla zdrowia. Po godzinie 18.00 nie należy konsumować owoców, bo nie strawi się
ich przed snem. Około 40 gramów błonnika
dziennie powinna zjeść
każda kobieta, aby
skutecznie
strawić oraz przyspieszyć
przemianę materii.
Pyszne jadło
i sytość umożliwiają zrzucanie kilogramów
w sposób celowy i szybki. Dlatego warto
zaplanować racjonalne tracenie nadwagi.

 tabletki odchudzanie jak działają

xl-s tabletki na odchudzanie